neljapäev, 17. oktoober 2024

Puuviljavaagen - 3.klass

 14. ja 17. pktoober 2024

3.klassis uurisime pildimaterjali põhjal, kuidas kujutada puuvilju. Esmase tähelepanu all olid viinamarjad. Need on väikesed ja neid on tüütu maalida, pirni ja apelsini saab hoopis kergema vaevaga valmis. Lõpptulemus on aga päris isuäratav!😊

Arabella Maisvee

Mairin Mägi

Ivan Kulynych

Abstraktne kunst - 9.klass

 3.; 10. ja 17.oktoober 2024

9.klassis tutvusime V. Kandinsky loominguga ja analüüsisime tema maali "Kompositsioon nr 8". Kõige huvitavam on, kuidas Kandinsky ise oma töö lahti mõtestab. Maalil oleva ringi ja kolmnurga omavahelist pinget võrdleb Kandinsky Adama ja Jumala sõrmede kohtumisega Michelangelo Sixtuse kabeli laemaalil. Seega, kõik on vaataja silmades! Meie tuletasime meelde, mis on kuldlõige ja sellele joonele paigutasime rea värviliste mustritega ringe. Taust on opkunstile omaselt must-valge mustriga.

Jürgen Osik

Meelis Leppik

Mihkel Ellik

teisipäev, 15. oktoober 2024

Storyboard - 7.klass

 1.; 8. ja 15.oktoober 2024

7.klassis tegime storyboardi. Sel asjal on olemas ka ilus eestikeelne nimetus - süžeeskeemid. See on graafiline korraldaja, mis koosneb illustratsioonidest või piltidest, mida kuvatakse järjestikku, et eelvisualiseerida filmi, animatsiooni jne. Ühelt poolt mõnus joonistamine, aga teisalt üpris keeruline. Kõigepealt oli vaja lugu, mis tuli endal välja mõelda ja piltidele jagada. Seejärel oli vaja jälgida, et oleks kasutatud suurt, kesk- ja üldplaani. See oligi kõige raskem, sest kõik pildid tahtsid tulla üldplaanis. Keskplaani ja eriti veel suurt plaani oli keeruline sisse pikkida nii, et sel oleks ka mõte, miks seda teha, mida tähtsat see edasi annab. Proovige mõelda, milline lugu peitub nende tööde taga!

Karmen Niinemägi

Oliver Rood





esmaspäev, 14. oktoober 2024

Akvarell "Fantaasiaportree" - 5.klass

 7. ja 14.oktoober 2024

5.klassis töötasime akvarellidega. Teemaks oli fantaasiaportree. Kasutasime graafilise akvarelli tehnikat, mis sobis antud teemale väga hästi. 

Tevor Kiho

Liis Kangur

Johanna Lambing

Kajakad mere kohal - 1.klass

 10. ja 14.oktoober 2024

1.klassis joonistasime kajakaid. Kui pildid olid valmis, siis tegelesime joonistuste  analüüsimisega. Selgitasime selle sõna tähendust ja igaüks püüdis anda ülevaate oma pildist. Lõpuks selgus, et kõige raskem oli ikka rääkimine, aga kuulamisoskus tahab ka palju trenni veel saada.

Hannes Maisvee

Kätriin Mootse

Aria Liisa Tõns

Eliise Sepping

neljapäev, 10. oktoober 2024

Päikeseloojangu värvimängud - 1.klass

 7. ja 10.oktoober 2024

1.klassis mängisime päikeseloojangu värvidega. Oli tore ja pildid said ka üks värvilisem kui teine!

Kätriin Mootse

Eliise Sepping

Anessa Kade

Helina Kahar

Aria Liisa Tõns

Johannes Omel



Ujujad - 3.klass

 7. ja 10.oktoober 2024

3.klassis uurisime, kuidas anda edasi ujuvat inimest. Ei ole ju raske, sest suurem osa inimesest jääb vee alla. Millegipärast oli tunni lõpus tunne nagu oleks kohe ujumas käinud!😀

Liisa Joasoo

Ivan Kulynych

teisipäev, 8. oktoober 2024

Kollaaž "Tantsijad" - 6.klass

 24.september ning 1. ja 8.oktoober 2024

6.klassis tegelesime liikumise edasiandmisega ja tehnikaks oli kollaaž. Alguses tundus, et mõtted ei hakkagi liikuma, aga siis järsku hakkasid tantsijad paberile ilmuma. Neid väikesi figuure ei olnudki nii lihtne paberist välja lõigata, kui algklasside tööõpetuse tunnist juba mitu aastat möödas.

Villu Adari

Helena Pallandi

Karolin Maisvee

William Henry Org


Vana - Kreeka vaasimaal - 2.klass

 1. ja 8.oktoober 2024

2.klassis rääkisime ja vaatasime pilte Vana-Kreeka vaasimaalist. Nutikad lapsed tabasid õige ruttu, milles seisneb mustafiguurilise ja punasefiguurilise vaasimaali erinevus. Püüdsime ise ka midagi paberile saada - maalisime ainult mustreid, figuurid oleksid veidi vaevarikkad olnud joonistada.

Noora Narusbek

Kenneth Kongi

Mia-Merethe Laur

Ari Tambet Tõns



neljapäev, 3. oktoober 2024

Ilusat õpetajate päeva!

 Kui ma ükskord suureks kasvan,

arstiks õpin siis.

Talle esimeseks kingiks 

imerohu viin!

Ei ole teada, kas mõni õpetaja imerohu ka kätte on saanud, aga loota, et see kunagi juhtub, on ka tore!

Olgu tervitatud kõik õpetajad!


Astrad vaasis - 1.klass

 30.september ja 4.oktoober 2024

1.klass suutis jälle mind üllatada! Nende joonistatud astrad on nii vahetud ja emotsioone täis, et tuju läheb kohe heaks!

Aria Liisa Tõns

Helina Kahar

Johannes Omel

Eliise Sepping

Kätriin Roositalu

Hannes Maisvee

Anessa Kade

Revo Randla

Portree - 3.klass

 26. ja 30.september ning 4.oktoober 2024

3.klassis tegime ühte raskemat asja  - maalisime portreed. Oli alles tegemist! Kui inimesel nina ei oleks, siis saaks palju paremini asjaga hakkama, aga nina rikub kõik ära. Aga valmis me need portreed pusisime!

Mairin Mägi

Liisa Joasoo